Lyhytelokuva

KETJU

KETJU

”Ketju” on tunteita herättävä draama, joka käsittelee koulukiusaamista, sen ehkäisyä ja hyvien tekojen voimaa. Päähenkilö Eetu, 15-vuotias kiusattu koululainen, kokee jatkuvaa henkistä ja fyysistä väkivaltaa koulukavereiltaan.

Lyhytelokuva ensi-iltaa vietettiin 25.1.2025.

TARKOITUS

Ketju lyhytelokuva on tehty vastustamaan koulukiusaamista. Hyvillä ja pahoilla teoilla on seurauksia. Lyhytelokuva Ketju kertoo tarinan, jossa autetusta tulee auttaja. Kiusaaminen loppuu silloin, kun hyvät ihmiset puuttuvat siihen.

KETJU on vapaasti käytettävissä

KOULUT

Lyhytelokuvaa saa levittää ja esittää kouluissa ilman erillistä korvausta.

TILAISUUDET

Voitte näyttää erilaisissa tilaisuuksissa Ketju -lyhytelokuvaa.
Ota yhteyttä: lyhytelokuva.ketju@gmail.com

KODIT JA LAITOKSET

Elokuvaa voi näyttää ja esittää erilaisissa laitoksissa ja kodeissa.

Koulukiusaaminen on toistuvaa ja tahallista toimintaa, jossa yksi tai useampi henkilö käyttää valtaansa toista oppilasta vastaan. Se voi ilmetä monin tavoin, esimerkiksi:

Fyysinen kiusaaminen: Töniminen, lyöminen, tavaroiden rikkominen tai muu ruumiillinen satuttaminen.

Sanallinen kiusaaminen: Nimittely, pilkkaaminen, loukkaavat kommentit ja halventavat puheet, jotka kohdistuvat esimerkiksi henkilön ulkonäköön, perheeseen tai muihin henkilökohtaisiin asioihin.

Sosiaalinen kiusaaminen: Kiusatusta jätetään jatkuvasti ulkopuolelle, levitetään valheita tai juoruja, tai häntä eristetään ryhmästä. Tämä voi aiheuttaa syvää yksinäisyyden tunnetta ja häpeää.

Verkkokiusaaminen: Sosiaalisessa mediassa, chateissä ja muissa verkkoympäristöissä tapahtuva kiusaaminen, kuten ilkeät kommentit, pilkkaavat meemit, ja häirintä viesteillä tai kuvilla.

Vihjailu tai uhkailu: Pelon lietsominen vihjailemalla, että kiusatulle tapahtuu jotakin pahaa, tai uhkailemalla hänen ystäviään tai perhettään.

Kiusaaminen voi olla hyvin erilaista eri tilanteissa, mutta kaikissa tapauksissa se vaikuttaa kielteisesti sekä kiusatun että kiusaajien hyvinvointiin. Kiusattu voi kärsiä pitkäaikaisista psykologisista vaikutuksista, kuten heikentyneestä itsetunnosta, masennuksesta tai ahdistuksesta. Koulukiusaaminen on vakava ongelma, joka vaikuttaa kouluyhteisön ilmapiiriin ja oppilaiden hyvinvointiin.